2. kesäkuuta 2011

Lomamietteitä

Olen päättänyt lomalla olla stressaamatta mistään tekemisestä ja sopinut itseni kanssa, että sängyn petaaminen riittää puhteeksi. Tiistai menikin sopimuksen mukaan eli mitään näkyvää en saanut aikaiseksi sen sijaan päiväunet kahteen otteeseen.

Lomaherätys on seitsemältä kiitos kissaveljesten, jotka kaipaavat aamupalaa. Vihtori on pääpukari tassulla kasvoihin läpsimisineen Viljamin tyytyessä mekastamaan alakerrassa. Eilen maukujat viihtyivät ulkona niin hyvin, etteivät tulleet sisälle puolisoni lähtiessä töihin ja saatoin nukkua yhdeksään asti. Kun sitten myöhäisen aamupalan jälkeen kipusin yläkertaan suorittamaan petaustehtävää, otin imurin kokeeksi mukaan, koska poikkeavat rutiinit tunnetusti virkistävät, ja niin vain kävi, että päivän aikana tuli imuroitua koko huusholli. Sopimus siis toimii. Kun rima on tarpeeksi matalalla, omatunto ei laiskamadon iskiessä kolkuta ja toisaalta pienikin puuha, vaikkapa vain yhden huoneen imuroiminen, palkitsee ja ruokkii seuraavaan puuhaan ryhtymistä.


Tänään toimeen tuli tartuttua tarmolla. Koska pihamme pienehkö perunamaa ja kasvimaa riittävät mainiosti fiilistelypuutarhureiden tarpeisiin, ei laajaa nurmialuetta ole koskaan katsottu tarpeelliseksi myllätä hyötykäyttöön, vaan lisäsato on kasvatettu ruukuissa ja laatikoissa. Leppoisan istutuspäivän jälkeen astioista löytyy persiljaa, lippiaa, timjamia, chiliä, tomaattia, pensaspapua, ruusupapua, mansikkaa ja kesäkurpitsaa kesäkukkien silmäniloa unohtamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti