14. maaliskuuta 2011

Ympäri mennään

Pohjoisen "raideleveys" on muuttunut sitten viime lumien. Alamäissä suksien urat on ajettu etäämmälle toisistaan, jotta tasapainon säilyttäminen vauhdissa olisi helpompaa. Napinaa on tästäkin kuulunut. Mikäli paikallislehti Kuukkelin mielipidekirjoituksiin on uskominen, uusi käytäntö kipeyttää lasten ja lyhyiden ihmisten lonkat. Oli miten oli leveämpi laskuasento kieltämättä tuo vakautta vauhtimäkiin.

Loman alkupäivät on keskitytty tuntureiden kiertämiseen. Eilisen ympyrän sisään jäi kolme kaunista Kesänki, Lainio ja Kukas. Uusia uriakin matkan varrelle mahtui, mukavia metsälatuja ja neljän kilometrin järvipätkä, joka sujuteltiin vasten aurinkoa. Aurinkolasit on välttämätön kapine keväthangilla, mutta että aurinkorasvakin. No, täytyisihän tällaisen herkästi palavan pisamanaaman se tietää. Pikkuisen ehti poskiin puraista. Mikäli pilvettömät päivät jatkuvat on ostettava aurinkovoidetta kunnon suojakertoimella.

Liekö viikonlopunvietto venähtänyt latuhoitajilla pitkäksi, kun tänään Yllästunturin kierroksella suurin osa laduista oli öisen lumisateen jälkeen ajamatta. Jos jotain hyvää haluaa asiassa nähdä, niin ainakin vauhti pysyi lumipöhryssä maltillisena, sliipatut hiihtobaanat kun innostavat herkästi liian kovaan menoon. Hyvää harjoitusta tuleviin haasteisiin, joissa maltti on valttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti