14. lokakuuta 2010

Vauhtiviikot

Kahdentoista päivän työputki ja oikea erityistapahtumien suma. Vasta kolmasosa takana. Tänään olisi ollut venäjän kielen taidosta hyötyä, kun ryhmä kontupohjalaisia tutustui aamusella kirkkoon. Varmuuden vuoksi valmistelin selkokielisen esityksen tulkkia varten. Retkikuntaan kuulunut herttainen ja kielitaitoinen rouva olisi tosin pystynyt vaikka simultaanitulkkaamaan monimutkaiset lauserakenteet ja kielikuvat. Kauaa en ehtinyt vieraiden kanssa olla, kun piti kiitää työttömien ruokailuun perunateatteriin ja bingoemännäksi. Eittämättä rikas päivä.

Yleensä pärjään sisäisen kalenterin kanssa, tiedän katsomatta, mitä viikon aikana tapahtuu ja olen ajoissa paikalla kaikki tarpeellinen mukanani. Nyt on ollut pakko kirjata menot yksityiskohtaisesti ja monenlaista hullunkuristakin sivuilta löytyy. Huomenna klo 11 leivät, klo 15 sillit, klo 20 possu, lauantaina klo 9 maito. Kyseessä ei ole mikään uutuusdieetti vaan toimenkuva lähetyslounaan lähestyessä.

Sunnuntaina kirkonmenojen jälkeen seurakuntatalolla on tarjolla lounas, josta saa maksaa omantunnon mukaan. Tuotto menee lyhentämättömänä lähetystyöhön. Minun osani projektissa on lähinnä juoksutyttönä toimiminen. Ehtoisat vapaaehtoiset, joille lähetyslounas on kunnia-asia - vain soittokierros ja mukana ollaan - laittavat kystä kyllä pääosin lahjoitetuista elintarvikkeista. Jos emäntien värvääminen onkin helppoa, niin kaikenlainen lahjoitusten ruinaaminen, mikä myös työntekijälle kuuluu, aiheuttaa tällaiselle tinkimistäkin kavahtavalle hissukalle aikamoisia sydämentykytyksiä. Mutta niistäkin puheluista on selvitty ja hyvällä menestyksellä jopa. Kaunis kiitos lahjoittajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti